top of page

Raamfolies

Matfolie

Matfolie wordt vaak gebruikt om inkijk tegen te gaan en kan een decoratief effect hebben. Er kunnen ook afbeeldingen of teksten uitgesneden worden.
Matfolies zijn standaard grijs, maar op bestelling ook in verschilldende kleuren leverbaar. Matfolies zijn ondoorzichtig maar laten wel licht door.
De folie kan binnen of buiten worden geplakt.

Inbraakwerende folie/veiligheidsfolie

Veiligheidsfolies zijn uiterst taaie en volledig heldere folies en hebben als doel het raam te versterken en de scherven en splinters bijeen te houden in geval van ruitbreuk. Het glas zal wel breken, maar de scherven en splinters worden door de sterke folie en de krachtige lijmlaag bijeengehouden, waardoor het gevaar voor rondvliegende glassplinters wordt beperkt. De sterke lijmlaag zorgt namelijk voor een zeer goede hechting van de folie op het glas en geeft het glas geen enkele kans om los te komen van de folie bij geval van breuk.

De iets dikkere soort veiligheidsfolie wordt gebruikt om inbraak en vandalisme te voorkomen. Door het laten installeren van deze veiligheidsfolie op uw (etalage)raam wordt het doorbreken van het glas dusdanig vertraagd of kan zelfs voorkomen worden. Inbrekers en vandalen hebben het meestal voorzien op gemakkelijke doelen, maar door deze folie duurt het te lang op binnen te komen.
De ramen worden ook voorzien van een sticker die aangeeft dat de folie is geplaatst.
100 micron dikte wordt gebruikt voor veiligheid, vanaf 175 micron voor inbraakwering. De hele dikke folie van 300 micron gebruiken we voor hele grote ramen en gevoelige gebouwen. De folie kan rondom afgekit worden met een lijmkit waardoor de ruit in de sponning wordt gehouden waardoor het nog langer duurt om binnen te komen.

info@ritsratsreklame.nl

Matfolie met uitgesneden delen is een erg mooie decoratie en zorgt toch voor privacy.

Matfolie is ook te beprinten met full-colourafbeeldingen. 

Zonwerende folie

Er zijn verschillende soorten zonwerende folies. Bij de spiegelende folies kan niet naar binnen maar wel naar buiten worden gekeken. (Let op! Als het buiten donker is en binnen brand licht is het effect andersom, je kijkt dan wel naar binnen en niet naar buiten) 
Er zijn ook donkere of bronsgekleurde folies. Gebruik op dubbele beglazing is vaak geen probleem. Let op! bij HR+ en HR++ beglazing is plaatsing aan de binnenzijde niet mogelijk i.v.m. thermische breuk. Er is een buitenfolie voor deze toepassing, deze wordt aan de buitenzijde van de ruit geplaatst.
De folie kan ook decoratief zijn op ruiten van (kantoor)gebouwen.
De folies weren ook UV straling. 

bottom of page